Uporaba lijeka OPERIL® P

Nepravilno korištenje lijeka smanjit će ili u potpunosti onemogućiti njegovo djelovanje. To je osobito slučaj kod korištenja kapi za nos. Kapi se često koriste u stojećem položaju, a to dovodi do njihovog slijevanja u grlo. Osim gorkog okusa koji je dovoljan da djecu učini nevoljkima da nastave uzimati lijek, kapi neće doprijeti do sluznice nosa i otvora za sinuse gdje bi trebale djelovati. Kapi se pravilno kapaju u ležećem ili sjedećem položaju, do sluznice nosa i otvora za sinuse, s glavom zabačenom unatrag, okrenutom u lijevu ili desnu stranu, ovisno o nosnici u koju se kapaju. U tom položaju potrebno je ostati oko jedne minute kako bi lijek mogao doprijeti do sluznice nosa i otvora sinusa. Prije kapanja bitno je pravilno očistiti nos.

Kako djeca nisu poznata po strpljivosti i mirnoći prilikom uzimanja terapije, osmislili smo OPERIL® P sprej kako bi roditeljima olakšali zadatak.

OPERIL® P sprej:

  • ubrizgava se u stojećem ili sjedećem položaju
  • ne cijedi se niz grlo
  • mikročestice spreja široko oblažu sluznicu nosa i otvora sinusa
  • može spriječiti širenje upale na sinuse, donje dišne putove i u uho

Zbog navedenih svojstava, OPERIL® P sprej je dobar izbor za djecu.

OPERIL® P kapi 0,025% za djecu – namijenjene su djeci u dobi od 2 do 7 godina.
Uporaba: 1-2 kapi u svaku nosnicu, 2 do 3 puta dnevno.

OPERIL® P sprej 0,025% za djecu – namijenjen je djeci u dobi od 2 do 7 godina
Uporaba: 1-2 inhalacije spreja u svaku nosnicu, 2 do 3 puta dnevno.

oksimetazolinklorid

NAPOMENA: Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.